Novosti

Učimo od drugih: Inovativne prakse za podsticanje biciklističkog saobraćaja


Kao plod saradnje između NVO Biciklo.me i Novosadske biciklstičke inicijative, predstavljamo sažeti predlog praktične politike (policy brief) pod nazivom Učimo od drugih: Inovativne prakse za podsticanje biciklističkog saobraćaja, koji je usmeren na poboljšanje uslova za upotrebu bicikla u Podgorici i Novom Sadu.

Bicikl je jedno od najčistijih i najefikasnijih prevoznih sredstava u gradovima. Kao takav, ovaj vid mobilnosti predstavlja praktičnu i održivu alternativu automobilima, koji su već decenijama u središtu saobraćajnih politika. Tokom posednjih godina, broj ljudi koji koriste bicikl kao sredstvo urbanog transporta iz dana u dan raste. Ni gradovi na Balkanu nisu izuzetak, pa je bicikl zahvaljujući promociji i naporima na izgradnji infrastrukture sve češći izbor ljudi. Ulaganje u upotrebu bicikla pozitivno utiče na razvoj grada i kvalitet života onih koji u njemu žive. Ipak, da bi bicikl u većoj meri bio zastupljen u saobraćaju, potrebno je kontinurano graditi i unapređivati infrastrukturu kojom se podstiče upotreba ovog prevoznog sredstva. Osim biciklističkih staza kao neophodnog elementa modernih saobraćajnica, čak i male intervencije na postojećoj saobraćajnoj infrastrukturi mogu doprineti unapređenju uslova za vožnju bicikla i unapređenju održive urbane mobilnosti.

Ovaj sažeti pregled praktične politike ima za cilj da predstavi neke od inovativnih načina za podsticanje upotrebe bicikla, sa posebnim naglaskom na unapređenje bezbednosti korisnika. Dokument je zasnovan na najboljim praksama gradova koji su prepoznati kao lideri u stvaranju uslova za povećanje udela biciklističkog saobraćaja. U dokumentu je predstavljeno pet intervencija na infrastrukturi za koje je dokazano da pozitivno utiču na upotrebu bicikla u gradovima, i to: površine za zaustavljanje biciklista, dvosmerni biciklistički saobraćaj u jednosmernim ulicama, semafori za regulisanje kretanja bicikala, vodeći pešačko-biciklistički intervali i izdignuti biciklistički prelazi. Na osnovu toga su dati predlozi za integrisanje ovih mera na lokacijama u Podgorici tako i u Novom Sadu.

Navedene intervencije predstavljaju praktična rešenja koja se mogu lako integrisati u postojeću saobraćajnu infrastrukturu. Namenjene su rešavanju specifičnih izazova u funkcionisanju saobraćaja i poboljšanju bezbednosti korisnika bicikla, a njihova implementacija dokazano doprinosi stvaranju bezbednijeg i privlačnijeg okruženja za vožnju bicikla.

Ovaj dokument je prvenstveno namenjen nadležnim organima Glavnog grada Podgorica i Grada Novog Sada u cilju efikasnog poboljšanja uslova za upotrebu bicikla. Osim toga, može biti koristan i donosiocima odluka, urbanistima, arhitektama, inženjerima, te lokalnim vlastima u drugim opštinama u Crnoj Gori i Srbiji.
Izradu ovog sažetog predloga praktične politike podržao je Evropski fond za zapadni Balkan (EFB).

Slične vesti

categoryDogađaji

Prvi dan festivala otvara Kritična masa

02.01.2018.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Novosadska Kritična masa održaće se 29. put po redu danas sa startom u 17 časova iz Limanskog parka. Zbog biciklističkog festivala koji obeležava današnji dan i u toku vikenda očekuje…

tag kritična masa biciklana fest
Saznaj više
categoryNovosti

Rekonstrukcija biciklističkih staza u Futoškoj se nastavlja!

31.05.2023.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Grad Novi Sad će ove godine ipak sanirati poslednju deonicu biciklističkih staza duž Futoške ulice, od koje se prethodno bilo odustalo zbog nedostatka novca u gradskoj kasi. Na potrebu da…

tag infrastruktura futoška
Saznaj više
categoryNovosti

Električni bicikli izostavljeni iz državnih subvencija

03.08.2022.
Autor: Marko Trifkovic

U borbi protiv zagađenja životne sredine i sa ciljem poboljšanja kvaliteta vazduha, Vlada Republike Srbije je od marta 2020. godine počela sa subvencionisanjem nabavke novih električnih i hibridnih motornih vozila…

tag subvencije električni bicikl
Saznaj više