Članstvo u savezima

Novosadska biciklistička inicijativa nastoji da svojim radom unapredi biciklistički saobraćaj i infrastrukturu u Novom Sadu u cilju povećanja broja biciklista i njihove bezbednosti. Da bi to postigli, kontinuirano radimo na razvoju i usavršavanju naše ekspertize, a članstvo našeg Udruženja u drugim savezima i udruženjima u Srbiji i Evropi omogućavaju nam razmenu znanja i primera dobre prakse i prikupljanje potrebne ekspertize.


Članstvo u drugim savezima i udruženjima

European Cyclists' Federation (ECF) - Evropska Federacija Biciklista

NSBI je članica u ECF-u od 2012. godine. Članstvom u ovom savezu ostvarujemo različite veze sa udruženjima iz Evrope i razvijamo svoje znanje i eskpertizu u oblasti biciklističkog saobraćaja i održive urbane mobilnosti.

Saznaj više o ECF-u

CIVINET mreža Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Evropa

CIVINET mreži smo se pridružili 2016. godine kako bismo u saradnji sa udruženjima, lokalnim samoupravama i ekspertskim institutima iz regiona radili na razvoju zajedničke misije – unapređenje održive urbane mobilnosti.

Saznaj više o CIVINET mreži

Institut urbane mobilnosti Srbije (IUMS)

Institut urbane mobilnosti Srbije počeo je 2021. sa svojim radom kao neformalna mreža udruženja koja se bave urbanom mobilnošću, a 2024. godine je i formalno registrovan kao krovni savez udruženja u Srbiji. Uz podršku IUMS-a naše udruženje ima mogućnost širenja primera dobre prakse iz Novog Sada među drugim članicama iz gradova u Srbiji.

Saznaj više o IUMS-u