Novosti

Sedištima za bicikle za veću bezbednost dece


Savet za bezbednost saobraćaja Grada Sombora i ove godine obezbedio je 200 sedišta za vožnju dece biciklom i ovim putem upućuje JAvni poziv roditeljima/starateljima dece uzrasta od jedne pune godine do pet godina ukoliko im je potrebno sedište, da se prijave slanjem podataka na mejl bezbednost@sombor.rs 

Uslovi za dobijanje besplatnog sedišta za vožnju dece biciklom su da je dete uzrasta od punih 12 meseci do 5 godina, da stanuje na teritoriji grada Sombora i da već nije dobilo sedište za vožnju biciklom na poklon od Grada. Mejl treba obavezno da sadrži sledeće podatke: ime i prezime roditelja/staratelja, adresu stanovanja, kontakt broj telefona i datum rođenja deteta.

Prijavu šalje roditelj/staratelj (ne može se slati bez njihove saglasnosti) i slanjem jednog mejla može se dobiti jedno sedište.

Javni poziv je otvoren od utorka, 13. juna 2023. godine u 12 časova do petka, 16. juna 2023. godine u 12 časova.

Prvih 200 roditelja/staratelja koji pošalju mejl sa svim traženim podacima i ispunjavaju navedene uslove dobiće sedište za vožnju dece biciklom i biće obavešteni o vremenu i mestu preuzimanja.

Savet za bezbednost saobraćaja Grada Sombora nabavku sedišta finansirao je preko naplate kazni nesavesnim vozačima na teritoriji grada Sombora, kao što se finansiraju i druge aktivnosti koje Savet sprovodi.

Izvor: 025.rs Fotografija: 025.rs

Da li je Grad Novi Sad spreman da pokrene ovu inicijativu?

Iako se Novi Sad kako u Srbiji tako i u regionu smatra biciklističkim gradom, ovakva praksa nije pokrenuta u Novom Sadu. Naprotiv, Savet za koordinaciju bezbednosti saobraćaja na teritoriji Grada Novog Sada godinama sprovodi aktivnosti podele dečijih autosedišta roditeljima.

Da li je Grad Novi Sad spreman da pokrene istu inicijativu i pokaže da je pravi biciklistički grad? Novi Sad je prvi grad koji je pokrenuo podelu subvencija za kupovinu bicikala. Iako ne bi bio prvi u podeli dečijih sedišta za bicikle, ovakva praksa bi svakako uticala na veći broj biciklista u Novom Sadu ali prevashodno na bezbednost dece u saobraćaju.

Slične vesti

Bla Bla brend: pravo, moda i bicikl

09.01.2018.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Kreativni brend koji ima šta da kaže: Bla Bla Bow Tie je osveženje koje se provuklo “ispod radara” na crvenom tepihu ovogodišnjeg “Biciklana festa”. Radovi obuhvataju autentične leptir mašne i odeću, ali…

Saznaj više
categoryNovosti

U toku uklanjanje ivičnjaka na uglu Krilove i Bulevara cara Lazara

05.07.2021.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

U toku je nastavak akcije koja je započeta prošle godine, kada je u dogovoru sa Gradskom upravom za građevinsko zemljište i investicije, utvrđen plan da se uklone ivičnjaci na spojevima biciklističkih staza…

tag infrastruktura ivičnjaci
Saznaj više