Događaji

IT kompanije dominiraju: proglašeni pobednici “Samo ne autom” u Novom Sadu


Prebrojali smo kilometre, preračunali bodove i dobili pobednike prvog izazova “Samo ne Autom” u Novom Sadu! Iako je takmičenje prvi put organizovano u našem gradu, veliki broj učesnika se prijavilo – tačnije više od 80! Konkurencija je bila velika, a učesnici su se takmičili u tome ko će više da pređe alternativnim načinima prevoza do posla i nazad. Učesnici su mogli da koriste bicikl, rolere, trotinete, ali i da idu peške i timovi koji su prešli najviše kilometara i bodova dobili su plakete.

Dominirale IT kompanije

Najviše bodova imala je IT kompanija “Pannonia Expertise”, u kojoj je jedna od vrlo aktivnih biciklistkinja Agneš Asodi animirala kolege i podstakla ih da učestvuju u izazovu “Samo ne Autom”. Njen zadatak bio je malo lakši u odnosu na trud koji je uložila Milica Kravić iz Radio Novog Sada da bi animirala svoje kolege – ona ih je učila kako da koriste aplikaciju, ubeđivala ih je da tog dana ne idu kolima na posao i objašnjavala im je zašto je to važno. Trud se isplatio, pa je ekipa Radio Novog Sada osvojila drugo mesto! Na trećem mestu bila je još jedna IT kompanija Htec koja je za samo 0,03 boda bila ispred četvrtoplasirane firme Intense. Snaga je u brojevima, a sa 18 prijavljenih najbrojniju ekipu imala je kompanija Mad Head Games.

Naravno, Ciklodostava je razbila takmičenje, pa su dobili posebnu nagradu – 100% bajk biznis! U kategoriji najaktivniji biciklista pobedio je Aleksandar Grujić sa Radio Novog Sada, a najaktivniji pešak bio je Mirko Papuga iz kompanije Pannonia Expertise. Oni su dobili vaučere od po 7.500 dinara u Invictabike radnji.

Znamo koliko su se mnogi trudili da bi ovo takmičenje uspelo, tako da smo rešili svim učesnicima da damo Biciklograd kartice, uz koje ostvaruju mnogobrojne popuste u biciklističkim radnjama, ali i u pozorištima, bioskopu, restoranima, biblioteci… Izazov “Samo ne autom” organizovan je u sklopu Evropske nedelje mobilnosti (ENM), sa ciljem da promoviše biciklizam i alternativne, ali zdrave načine prevoza i kretanja. Tokom ENM organizovali smo i Bici doručak, kada smo kod Futoške pijace sugrađanima biciklistima delili besplatan doručak, voće i sok, a oni koji su želeli, mogli su da urade i besplatan servis.

Izazov “Samo ne autom” podržali su, pored Novosadske biciklističke inicijative i Bajsologija, Ulice za bicikliste, Moj bicikl, Heinrich Boll Stiftung, Markoni sport i UNDP (United Nations Development Programme). Izazov “Samo ne autom” održava se pod okriljem projekta “Lokalni razvoj otporan na klimatske promene”, čiji nosilac je Ministarstvo zaštite životne sredine uz podršku Programa UN za razvoj. Misija kampanje je da skrene pažnju javnosti na neophodnost čuvanja životne sredine kroz veće svakodnevno korišćenje alternativnih prevoznih sredstava, sa daleko manjom emisijom emisije štetnih gasova, uključujući i gasove sa efektom staklene bašte koji doprinose promeni klime. Domaćin dodele nagrada u Novom Sadu bio je caffe brod Zeppelin.

Slične vesti

categoryAktivnosti

Peticija za staze u Petrovaradinu

26.04.2024.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Grupa građana “Za Bolji Petrovaradin” u saradnji sa Udruženjem građana Novosadska biciklistička inicijativa, pokreće peticiju za izgradnju biciklističkih staza u Petrovaradinu. Nakon martovske Kritične mase koja je ukazivala na probleme…

tag infrastruktura peticija petrovaradin
Saznaj više
categoryNovosti

Novi Sad SVETSKA prestonica zimskog bicikliranja!

29.01.2018.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Ljudi, ljudi, ljudi! Novi Sad je trenutno PRVI na svetu po broju biciklista koji voze bicikl zimi! Takmičenje Winter Bike To Work Day traje do 9. februara i rezultat je još uvek…

tag zimsko bicikliranje
Saznaj više
categoryNovosti

NSBI učestvovala na stručnom skupu o bezbednosti biciklista

13.11.2023.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Predstavnici Novosadske biciklističke inicijative, predsednik udruženja Marko Mazalica i predsednik skupštine udruženja Nikola Veselinović, učestvovali su na stručnom skupu o bezbednosti biciklista, motociklista i traktorista pod nazivom “Vozi bezbedno-poštuj propise”…

tag bezbednost
Saznaj više