Novosti

Akcija mapiranja oštećenja biciklističke infrasturkture


Još jedna uspešna godina je iza nas, prepuna radova na biciklističkim stazama. Krajem 2022. započeli smo akciju mapiranja problema i oštećenja na biciklističkim stazama u Novom Sadu, koju smo završili tokom februara i marta 2023. godine. Naši volonteri su na terenu zabeležili više od 400 oštećenja na biciklističkoj infrastrukturi u Novom Sadu. Na osnovu dobijenih informacija sa terena, sastavili smo dokument sa nekoliko stotina predloga za unapređenje biciklističke infrastrukture, koji sadrži i detaljan prikaz oštećenja biciklističke infrastrukture u gradu, sa tačnim lokacijama oštećenja.

Na osnovu ovog dokumenta, Novosadska biciklistička inicijativa šalje Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije predloge za sanaciju biciklističke infrastrukture, a Parking servisu šaljemo predloge lokacija za postavljanje parkinga za bicikle. Ova saradnja sa nadležnim gradskim institucijama podržana je i kroz Radnu grupu za sagledavanje stanja i predlaganje mera i aktivnosti za poboljšanje uslova u biciklističkom saobraćaju na teritoriji Grada Novog Sada, osnovana od strane Gradske uprave za saobraćaj i puteve. 

Koje još aktivnosti ima Radna grupa?

Radna grupa oformljena je 2016. godine sa ciljem povezivanja institucija sa civilnim sektorom, radi unapređenja biciklističke infrastrukture u Novom Sadu i promocije bicikla kao dominantnog prevoznog sredstva. Uz pomoć ove Radne grupe Novosadska biciklistička inicijativa ostvaruje dobru saradnju i komunikaciju sa predstavnicima lokalnih gradskih institucija.

I u narednom periodu ćemo nastojati da kroz saradnju sa gradskim institucijama unapredimo stanje u biciklističkom saobraćaju i javnim zagovaranjem podstaknemo gradske institucije i donosioce odluka da još više unaprede urbanu mobilnost u Novom Sadu kroz promociju bicikla i električnih trotineta, kao i kroz unapređenje biciklističke infrastrukture.
Akcija “Mapiranje problema i oštećenja sa predlozima na biciklističkoj infrastrukturi na teritoriji Grada Novog Sada” sprovodi se u okviru programa “Mladi u Centru održive zajednice, u saradnji sa Omladinskim savezom udruženja OPENS, a koji se finansira od strane Gradske uprave za sport i omladinu, Kancelarije za mlade.

Slične vesti

categoryNovosti

Poziv mladima za učešće u akciji “Biciklom noću”

09.01.2018.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

U toku Evropske nedelje mobilnosti, Novosadska biciklistička inicijativa sprovodiće akcije osvetljavanja biciklista i anketiranja na temu osvetljenosti. Mladi zainteresovani za volontiranje u akciji pozvani su da se priključe, a nakon…

tag biciklom noću
Saznaj više
categoryNovosti

Porastao broj pravilno osvetljenih biciklista u Novom Sadu

21.08.2018.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Podatak da je u najboljem slučaju tek svaki peti biciklista u Srbiji noću pravilno osvetljen sigurno najviše brine vozače sa kojima delimo ulicu. Poslednjim istraživanjem otkrili smo da je u…

tag svetlo
Saznaj više
categoryNovosti

Stanje radova na Futoškom putu

17.10.2021.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Kao što je novosadska biciklistička javnost već upoznata, u toku su radovi na rekonstrukciji biciklističkih staza i trotoara na Futoškom putu i Futoškoj ulici, na potezu od garaže JGSP-a do…

tag infrastruktura futoški put
Saznaj više