Novosti

Vodič za organizovanje aktivnosti NSBI – brošura za aktiviste


Novosadska biciklistička inicijativa već više od 10 godina nastoji da unapredi biciklistički saobraćaj u Novom Sadu. To činimo kroz mnogobrojne aktivnosti koje u saradnji sa donatorima i ostalim partnerima organizujemo tokom cele godine.

Sigurno ste do sada već čuli za popularnu Novosadsku kritičnu masu, mesečnu biciklističku vožnju koja okuplja na stotine biciklista. Ova vožnja je jedinstvena prilika da se građani provozaju ulicama grada u potpuno opuštenoj atmosferi, a svaka Kritična masa ima i svoju temu – najčešće je to nešto što nas žulja, odnosno problemi na koje želimo da skrenemo pažnju nadležnima. 

Tu je i bici bioskop, koncept osmišljen na osnovu američkog drive in bioskopa, ali prilagođen Novom Sadu i našim uslovima odnosno biciklistima. Zamišljen kao bioskop na otvorenom za bicikliste, bici bioskop donosi mnoštvo interesantnih filmskih sadržaja za posetioce i potpuno je besplatan. 

Do sada smo sproveli i pet akcija mapiranja problema i oštećenja. U ovoj terenskoj akciji beleže se sva oštećenja biciklističke infrastrukture, a na osnovu dobijenih i obrađenih rezultata, članovi i volonteri našeg udruženja šalju nadležnim gradskim institucijama predloge za sanaciju biciklističke infrastrukture. Zahvaljujući akcijama mapiranja i uspešnoj saradnji sa gradskim institucijama, do sada je u Novom Sadu rekonstruisano više od 20 kilometara biciklističkih staza. 

Akcijom podele svetala unapređujemo bezbednost biciklista u saobraćaju i utičemo na promenu svesti biciklista kroz edukativne aktivnosti.

A svih ovih aktivnosti ne bi bilo, da nema i naših vrednih i posvećenih volontera. Zahvaljujući entuzijazmu i energiji ovih ljudi, sve naše aktivnosti su organizovane i sprovedene potpuno profesionalno. Zato smo izradili brošuru za organizovanje aktivnosti, koja će svim sadašnjim, ali i budućim volonterima olakšati proces pripreme i organizovanja aktivnosti, a sve u cilju amsterdamizacije Novog Sada. Brošuru možete pogledati ispod.

Izradu brošure podržao Omladinski savez udruženja OPENS kroz program Mladi u Centru održive zajednice, a koji se finansira iz budžeta grada Novog Sada, Gradske uprave za sport i omladinuKancelarija za mlade.

Slične vesti

categoryNovosti

Velika Britanija: nacionalna kampanja protiv tesnog preticanja biciklista

20.04.2021.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Britanska policija prepoznaje “tesno preticanje bicikliste” kao faktor doprinosa u čak 25% sudara između biciklista i velikih vozila. Neprofitna organizacija Cycling UK u saradnji sa policijom radi upravo na sprečavanju ovih nezgoda i u tome…

tag preticanje biciklista
Saznaj više
categoryNovosti

Svetski dan bez automobila obeležava se u Novom Sadu

22.09.2018.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Svetski dan bez automobila, obeležava se 22. septembra od 2000. godine u okviru Evropske nedelje mobilnosti i podstiče vozače da na jedan dan odustanu od svojih automobila.  Ovom kampanjom promovišu…

tag dan bez automobila
Saznaj više
categoryAktivnosti

Akcija “Mapiranje problema na stazama”

10.09.2012.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Udruženje “Novosadska biciklistička inicijativa” organizuje akciju “Mapiranje problema na stazama”  sa početkom 13. septembra u 17 časova, kada će se održati javni sastanak povodom akcije u Jovana Subotića 21 (Bike Cafe). …

tag mapiranje infrastruktura
Saznaj više