Novosti

Vodič za organizovanje aktivnosti NSBI – brošura za aktiviste


Novosadska biciklistička inicijativa već više od 10 godina nastoji da unapredi biciklistički saobraćaj u Novom Sadu. To činimo kroz mnogobrojne aktivnosti koje u saradnji sa donatorima i ostalim partnerima organizujemo tokom cele godine.

Sigurno ste do sada već čuli za popularnu Novosadsku kritičnu masu, mesečnu biciklističku vožnju koja okuplja na stotine biciklista. Ova vožnja je jedinstvena prilika da se građani provozaju ulicama grada u potpuno opuštenoj atmosferi, a svaka Kritična masa ima i svoju temu – najčešće je to nešto što nas žulja, odnosno problemi na koje želimo da skrenemo pažnju nadležnima. 

Tu je i bici bioskop, koncept osmišljen na osnovu američkog drive in bioskopa, ali prilagođen Novom Sadu i našim uslovima odnosno biciklistima. Zamišljen kao bioskop na otvorenom za bicikliste, bici bioskop donosi mnoštvo interesantnih filmskih sadržaja za posetioce i potpuno je besplatan. 

Do sada smo sproveli i pet akcija mapiranja problema i oštećenja. U ovoj terenskoj akciji beleže se sva oštećenja biciklističke infrastrukture, a na osnovu dobijenih i obrađenih rezultata, članovi i volonteri našeg udruženja šalju nadležnim gradskim institucijama predloge za sanaciju biciklističke infrastrukture. Zahvaljujući akcijama mapiranja i uspešnoj saradnji sa gradskim institucijama, do sada je u Novom Sadu rekonstruisano više od 20 kilometara biciklističkih staza. 

Akcijom podele svetala unapređujemo bezbednost biciklista u saobraćaju i utičemo na promenu svesti biciklista kroz edukativne aktivnosti.

A svih ovih aktivnosti ne bi bilo, da nema i naših vrednih i posvećenih volontera. Zahvaljujući entuzijazmu i energiji ovih ljudi, sve naše aktivnosti su organizovane i sprovedene potpuno profesionalno. Zato smo izradili brošuru za organizovanje aktivnosti, koja će svim sadašnjim, ali i budućim volonterima olakšati proces pripreme i organizovanja aktivnosti, a sve u cilju amsterdamizacije Novog Sada. Brošuru možete pogledati ispod.

Izradu brošure podržao Omladinski savez udruženja OPENS kroz program Mladi u Centru održive zajednice, a koji se finansira iz budžeta grada Novog Sada, Gradske uprave za sport i omladinuKancelarija za mlade.

Slične vesti

categoryNovosti

Koliko dobro poznaješ pravila?

08.01.2018.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Oni koji su prisustvovali fantastičnoj vožnji krajem aprila (da, pričamo o novosadskoj kritičnoj masi) verovatno su imali prilike da popune kratku anketu o poznavanju Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima…

tag kritična masa saobraćajna pravila
Saznaj više
categoryNovosti

Novi Sad prvi kreće sa podsticajima za kupovinu bicikala

04.02.2021.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Prošlo je nešto više od godinu dana kako je Novosadska biciklistička inicijativa uputila predlog Ministarstvu zaštite životne sredine i Vladi Republike Srbije da subvencionišu kupovinu bicikala. Ministar Trivan je tada uputio apel lokalnim samoupravama da započnu…

tag subvencije
Saznaj više
categoryNovosti

Rok za podsticaje ističe, uskoro konačna rang lista

05.07.2021.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

U podne 5. jula (danas) ističe rok za prijavu za dodelu podsticaja. Najveći deo zainteresovanih je dostavio očitane ili fotokopirane lične karte, pa se očekuje da će konačna rang lista…

tag subvencije
Saznaj više