Događaji

Prva nacionalna biciklistička konferencija


Ubrzo nakon završetka Evropske nedelje mobilnost, i obeležavanja Dana bez automobila, aktivnosti i dešavanja definitivno ne manjkaju. Ovoga puta u fokus nam dolazi Prva nacionalna biciklistička konferencija, koja će se održati 28.09. u svečanoj sali AP Vojvodine i 29.09. u Privrednoj komori Vojvodine u Novom Sadu.

Na konferenciji će biti prisutni iz različitih sektora koji su usko povezani za biciklom u jednom ili drugom obliku. Posmatraćemo različite faktore uticija, planove i primere dobre prakse kako o urbanom razvoju bicikliranja pa tako i o turističkom kao i sportskom biciklizmu.

Ono što nas možda najviše raduje na konferenciji je predstavljanje Nacionalne strategije za razvoj biciklističkog saobraćaja u Srbiji. Strageija ima za cilj da upravo sve ono što bude izneto na konferenicji, definiše i pronađe način kako bi to bilo najbolje integrisati u naše okruženje. Zato želimo da vas pozovemo da se registrujete, klikom na sledeći link, https://buducnostna2tocka.rs/ i pridružite nam se u dvodnevnom druženju.

Slične vesti

categoryAktivnosti

Dobar dan, imate li svetlo na biciklu?

09.01.2018.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Uz proveru ispravnosti svetala na licu mesta ovo pitanje su volonteri Novosadske biciklističke inicijative i saobraćajne policije postavljali novosadskim biciklistima. U toku kampanje „Biciklom noću“ u uličnim akcijama podeljeno je…

tag svetlo biciklom noću
Saznaj više
categoryNovosti

Bicikl i moda

05.12.2017.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Mislim da se isplati sav trud, odnosno potreba biciklista u Novom Sadu da na svojim bici stazama trube pešacima koji je prelaze ne osvrćući se ni levo, a kamoli desno….

tag bici moda
Saznaj više
categoryNovosti

O prslucima

08.01.2018.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Novi tekst Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima koji predlaže obavezu nošenja svetloodbojnog prsluka za vreme vožnje bicikla noću i u uslovima smanjene vidljivosti,…

tag prsluci
Saznaj više