Novosti

Predložite lokacije za parkinge za bicikle


JKP “Parking servis” svake godine radi na unapređenju parkiranja bicikala u Novom Sadu postavljajući nove parkinge za bicikle. Tokom 2023. godine postavljeno je oko 200 parkinga kapaciteta za 400 bicikala na više od 20 lokacija. Do sada je u Novom Sadu ovo preduzeće postavilo oko 2000 držača na više od 250 lokacija.

I ove godine JKP “Parking servis” pozvalo je građane da pošalju predloge lokacija za postavljanje držača za bicikle. Svoj predlog lokacije možete poslati na mejl office@parkingns.rs sa fotografijom lokacije i tačnom lokacijom (na primer: adresa i broj ili adresa i obližnji objekat kao orjentir – market, lokal i slično).

Osim novih lokacija gde do sada nema parkinga za bicikle, možete poslati i lokacije na kojima ima držača ali je potrebno povećati kapacitete.

Novom Sadu nedostaju parkinzi za bicikle

Iako se svake godine postavljaju novi držači za bicikle, iako Novi Sad ima oko 2000 parkinga za bicikle kapaciteta 4000 bicikala, Novom Sadu i dalje nedostaje više od 30000 parkinga za bicikle, pokazalo je najnovije istraživanje koje je sprovelo naše udruženje početkom godine. U planu je i postavljanje spratnih parkinga za bicikle koji bi trebalo da umnogome povećaju kapacitet parkiranja bicikala u Novom Sadu.

Loši parkinzi se ne računaju

JKP “Parking servis” postavlja držače П profila, koji su mnogo kvalitetniji i bolji ali i bezbedniji za parkiranje bicikala. Međutim u gradu postoji nekoliko lokacija na kojima su držači poznatiji kao “češljevi” za koje se vezuje samo točak bicikla zbog čega nisu dobri za parkiranje. Ovi držači nisu računati u istraživanju zato što su nepraktični i potrebno ih je zameniti, a mnogi od njih su i oštećenji, iskrivljeni i polomljeni.

Slične vesti

categoryNovosti

Počela rekonstrukcija biciklističke staze na Futoškoj

01.04.2017.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Nakon višegodišnjeg iščekivanja započeti su radovi na rekonstrukciji i proširenju biciklističkih staza na Futoškoj ulici i Futoškom putu. Kako se navodi u saopštenju, Novosađane i Novosađanke na biciklima očekuje inoviran…

tag infrastruktura
Saznaj više
categoryNovosti

Akcija mapiranja oštećenja biciklističke infrasturkture

10.04.2023.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Još jedna uspešna godina je iza nas, prepuna radova na biciklističkim stazama. Krajem 2022. započeli smo akciju mapiranja problema i oštećenja na biciklističkim stazama u Novom Sadu, koju smo završili…

tag mapiranje infrastruktura opens
Saznaj više
categoryNovosti

Evropski parlament traži strategiju EU za dvostruko veće korišćenje bicikla

23.02.2023.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Poslanici Evropskog parlamenta (EP), jednoglasnom odlukom zatražili su od Evropske komisije razvoj strategije EU za promociju korišćenja bicikla kao prevoznog sredstva, s ciljem da se u Evropi do 2030. udvostruči…

tag ecf bicikliranje biciklizam
Saznaj više