Novosti

Predložite lokacije za parkinge za bicikle


JKP “Parking servis” svake godine radi na unapređenju parkiranja bicikala u Novom Sadu postavljajući nove parkinge za bicikle. Tokom 2023. godine postavljeno je oko 200 parkinga kapaciteta za 400 bicikala na više od 20 lokacija. Do sada je u Novom Sadu ovo preduzeće postavilo oko 2000 držača na više od 250 lokacija.

I ove godine JKP “Parking servis” pozvalo je građane da pošalju predloge lokacija za postavljanje držača za bicikle. Svoj predlog lokacije možete poslati na mejl office@parkingns.rs sa fotografijom lokacije i tačnom lokacijom (na primer: adresa i broj ili adresa i obližnji objekat kao orjentir – market, lokal i slično).

Osim novih lokacija gde do sada nema parkinga za bicikle, možete poslati i lokacije na kojima ima držača ali je potrebno povećati kapacitete.

Novom Sadu nedostaju parkinzi za bicikle

Iako se svake godine postavljaju novi držači za bicikle, iako Novi Sad ima oko 2000 parkinga za bicikle kapaciteta 4000 bicikala, Novom Sadu i dalje nedostaje više od 30000 parkinga za bicikle, pokazalo je najnovije istraživanje koje je sprovelo naše udruženje početkom godine. U planu je i postavljanje spratnih parkinga za bicikle koji bi trebalo da umnogome povećaju kapacitet parkiranja bicikala u Novom Sadu.

Loši parkinzi se ne računaju

JKP “Parking servis” postavlja držače П profila, koji su mnogo kvalitetniji i bolji ali i bezbedniji za parkiranje bicikala. Međutim u gradu postoji nekoliko lokacija na kojima su držači poznatiji kao “češljevi” za koje se vezuje samo točak bicikla zbog čega nisu dobri za parkiranje. Ovi držači nisu računati u istraživanju zato što su nepraktični i potrebno ih je zameniti, a mnogi od njih su i oštećenji, iskrivljeni i polomljeni.

Slične vesti

categoryNovosti

Počela rekonstrukcija biciklističke staze na Futoškoj

01.04.2017.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Nakon višegodišnjeg iščekivanja započeti su radovi na rekonstrukciji i proširenju biciklističkih staza na Futoškoj ulici i Futoškom putu. Kako se navodi u saopštenju, Novosađane i Novosađanke na biciklima očekuje inoviran…

tag infrastruktura
Saznaj više
categoryDogađaji

Krug napravi – vazduh popravi

02.01.2018.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Sredinom oktobra 2014. godine NSBI je započela projekat “Krug napravi – vazduh popravi”. Ovaj projekat će uvesti nova biciklistička parking mesta koristeći postojeću infrastrukturu, tako što će se na postojeće…

tag parking
Saznaj više
categoryAktivnosti

Novosadska kritična masa – jun 2021

03.06.2021.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Prva ovogodišnja novosadska Kritična masa biće održana u petak 11. juna. Velikom biciklističkom vožnjom slavimo bicikliranje, zelenilo, zaštitu životne sredine i zdravlje. Okupljanje biciklista, skejtera, roleraša, monociklista i svih onih…

tag kritična masa
Saznaj više