Novosti

Podrška veteranima biciklizma u Italiji


Italijani ne bi bili to što jesu kada ne bi udahnuli u život herojsku romantiku i epiku. Biciklistička “trka” L’Eroica koja prerasta u epski doživljaj i oživljava stara vremena održava se 22. put. Trka L’Eroica je jedna od najpoznatijih i najvećih biciklističkih “trka” u kojima nije cilj stići prvi. Na “trci” se voze bicikli stariji od 1986. godine, pa nije isključeno učešće biciklista čiji su bicikli stariji od njih samih. Najmlađi učesnici u trci mogu da učestvuju već sa 16 godina.

Oprema i trka podređeni su u potpunosti oživljavanju starih vremena. Detalji na biciklistima uključuju i starinske brkove, uniforme, odela, bočice za vodu. U Srbiji ovakve trke za sada ne postoje.

Jedan od retkih učesnika sa naših prostora je Aleksandar Pedović, umetnik i ljubitelj vintage biciklizma. Aleksandar smatra da je u pitanju najvažnija trka vintage bicikala u svetu u kojoj je najbitnije dobro se provesti i poslati dobru poruku. Po njemu, najviše gubi onaj ko stigne prvi.

Trka se održava u oktobru u Chiantiju, a dužine variraju od 70 do 250 kilometara. Svako ko želi da pođe u ovu avanturu timski ili podrži našeg (za sada jedinog) takmičara finansijski, može kontaktirati Aleksandra putem Fejsbuka. Sa većinom pravila možete se upoznati ovde, ali evo nekoliko najbitnijih.

Da biste učestvovali u trci osim zdravstvenog sertifikata potrebno je platiti kotizaciju, obezbediti smeštaj, voziti drumski bicikl stariji od 1986. godine, prijaviti se online i naravno – otići u Italiju i uživati. Kako nam je Aleksandar rekao, broj učesnika i smeštajni kapaciteti su ograničeni i rok za prijavu uskoro ističe, pa je potrebno da se zainteresovani biciklisti i sponzori jave što pre.

Slične vesti

categoryAktivnosti

Foto izložba u Biciklana kafeu

15.12.2020.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Tri godine rada na projektu “Pogon 19” kojim smo podržali obeležavanje titule Omladinske prestonice Evrope koju je Novi Sad poneo u 2019. godini, pretočili smo (delimično) u probranu listu fotografija. Foto izložba…

tag foto izložba pogon19
Saznaj više
categoryNovosti

Da li je potrebno zameniti NSBike sistem?

13.06.2023.
Autor: Marko Trifkovic

Ukoliko vam je bicikl pokvaren, ne želite da ga kupite ili ste u turističkoj poseti Novom Sadu, rentiranje bicikla je prava opcija za vas. U Novom Sadu je NSBike javni…

tag rent a bike nsbike
Saznaj više
categoryDogađaji

Kritična masa: “Veća gužva, više nasilja u saobraćaju”

22.05.2023.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Nadamo se da je talas kišnih dana iza nas, tako da izlazimo na ulice Novog Sada u subotu 27. maja, da se zajedno vozimo sa jednim ciljem – da ukažemo…

tag kritična masa bezbednost
Saznaj više