Biciklom na posao banovina u Novom Sadu

Počeo regionalni izazov "Biciklom na posao"

Povodom obeleženog dana bez automobila regionalne mreže biciklističkih organizacija i inicijativa +1 pozivaju sve građane da se priključe izazovu „Biciklom na posao“. Izazov je počeo traje do 1. oktobra a cilj je da što više biciklista i biciklistkinja koristi bicikl kao prevozno sredstvo na svom putu do posla.

Od 22. septembra do 1. oktobra 2014. godine, građani gradova u regionu se pozivaju da se priključe izazovu u korišćenju najodrživijeg prevoznog sredstva – bicikla.

Izazov „Biciklom na posao“ je jednostavan, potrebna je samo želja da se sa neodrživih prevoznih sredstava pređe na bicikle. Naravno, bicikl se može koristiti i za odlaske na pregršt drugih mesta ali je za ovaj izazov ključno da se bicikl koristi za odlazak na posao.

Regionalni izazov „Biciklom na posao“ je potpuno neprofitan, spontano afirmisan događaj koji podržavaju organizacije iz: Srbije (Novosadska Biciklistička Inicijativa, Ulice za bicikliste, Niška saobraćajna unija, Vozi Ulice), Crne Gore (Biciko.me), Makedonije (НаТочаk), Slovenije (Ljubljanska kolesarska mreža), Hrvatske (Bike my day) i Mađarske (Magyar Kerékpárosklub).

 

Pridružite se Facebook događaju za Novi Sad, a za Twitter se koriste hashtagovi #BiciklomNaPosao, #Bike2Work ili #BikeToWork