Aktivnosti

Foto konkurs “Novi Sad – tako blizu, a tako daleko”


— PRODUŽENO DO 11. NOVEMBRA 2022. —

Kako vidiš bici infrastrukturu u Novom Sadu? Mi je vidimo kao mrežu mogućnosti, sa mnogim preprekama koje želimo da uklonimo!

Ugledamo se na Amsterdam i radimo na tome da svakim danom budemo sve bliži tom idealu, ali ipak imamo još mnogo posla kako bismo dostigli udobnost svetskog lidera u gradskom biciklizmu. 

Zanima nas koji su za vas sjajni potezi ili primeri u novosadskoj biciklističkoj infrastrukturi, a za koje smatrate da su neslavni pokušaji funkcionalnih staza? 

Pošaljite nam do 6 fotografija do 4. novembra na konkurs@nsbi.org.rs i najbolji radovi će biti izloženi početkom decembra. Prva tri mesta očekuju i strava bici nagrade!

Tehnički uslovi

Minimalna rezolucija fotografija: 6 megapiksela (rezolucija 3,000 x 2,100 piksela). Fotografije u digitalnom formatu treba slati kao:

• „fajl visoke rezolucije“: jpeg format najvišeg kvaliteta (npr. sačuvan u Adobe Lightroom, kvalitet nivoa 100).

• Naziv fajla mora sadržati ime fotografa te mesto (ulica) i broj fotografije (1-6) (primer: ImePrezime_MestoFotografije_1

Autorska prava, obaveze i objavljivanje.  

Autori fotografija moraju biti nosioci prava na fotografije prijavljene na konkurs. Fotograf zadržava autorska prava na fotografije u svakom trenutku, a njegovo/njeno ime će biti ispisano uz fotografiju svaki put kada je fotografija objavljena. Prijavom na konkurs, učesnici daju organizatoru pravo na besplatno korišćenje fotografija u sledeće svrhe:

• Izložbe koje se organizuju u okviru konkursa

• Objavljivanje fotografija u štampanoj i/ili elektronskoj publikaciji organizatora i na njihovim internet stranicama;

• Korišćenje fotografija u svrhu oglašavanja izložbi i konkursa, kako u publikacijama organizatora tako i u štampi.

Nagrade

  • Veliki servis bicikla
  • Sedište sellyrojal
  • Pumpa za bicikl

Autor grafika: Anđela Stupar

Slične vesti

categoryNovosti

Novi Sad SVETSKA prestonica zimskog bicikliranja!

29.01.2018.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Ljudi, ljudi, ljudi! Novi Sad je trenutno PRVI na svetu po broju biciklista koji voze bicikl zimi! Takmičenje Winter Bike To Work Day traje do 9. februara i rezultat je još uvek…

tag zimsko bicikliranje
Saznaj više
categoryNovosti

Od 12 sati danas otvorene prijave za dodelu podsticaja za bicikle

25.06.2021.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Spremite se! Poslednje pripreme su u toku – poslednjeg petka u mesecu u 12 časova, otvorićemo prijave za dodelu podsticaja za kupovinu bicikala. Prijave su elektronske i građane mogu da se prijave putem…

tag subvencije
Saznaj više
categoryAktivnosti

Gde želite bezbedne parkinge? Bike friendly – faza 2

02.01.2018.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Pre nekoliko meseci, Novosadska biciklistička inicijativa je započela projekat “Bike friendly” u okviru Akademije održivostu koju je omogućila Trag fondacija, kao akciju inspirisanu nezadovoljstvom građana zbog nedostatka adekvatnih parkinga za…

tag bike friendly parking
Saznaj više