Aktivnosti

Foto konkurs “Novi Sad – tako blizu, a tako daleko”


— PRODUŽENO DO 11. NOVEMBRA 2022. —

Kako vidiš bici infrastrukturu u Novom Sadu? Mi je vidimo kao mrežu mogućnosti, sa mnogim preprekama koje želimo da uklonimo!

Ugledamo se na Amsterdam i radimo na tome da svakim danom budemo sve bliži tom idealu, ali ipak imamo još mnogo posla kako bismo dostigli udobnost svetskog lidera u gradskom biciklizmu. 

Zanima nas koji su za vas sjajni potezi ili primeri u novosadskoj biciklističkoj infrastrukturi, a za koje smatrate da su neslavni pokušaji funkcionalnih staza? 

Pošaljite nam do 6 fotografija do 4. novembra na konkurs@nsbi.org.rs i najbolji radovi će biti izloženi početkom decembra. Prva tri mesta očekuju i strava bici nagrade!

Tehnički uslovi

Minimalna rezolucija fotografija: 6 megapiksela (rezolucija 3,000 x 2,100 piksela). Fotografije u digitalnom formatu treba slati kao:

• „fajl visoke rezolucije“: jpeg format najvišeg kvaliteta (npr. sačuvan u Adobe Lightroom, kvalitet nivoa 100).

• Naziv fajla mora sadržati ime fotografa te mesto (ulica) i broj fotografije (1-6) (primer: ImePrezime_MestoFotografije_1

Autorska prava, obaveze i objavljivanje.  

Autori fotografija moraju biti nosioci prava na fotografije prijavljene na konkurs. Fotograf zadržava autorska prava na fotografije u svakom trenutku, a njegovo/njeno ime će biti ispisano uz fotografiju svaki put kada je fotografija objavljena. Prijavom na konkurs, učesnici daju organizatoru pravo na besplatno korišćenje fotografija u sledeće svrhe:

• Izložbe koje se organizuju u okviru konkursa

• Objavljivanje fotografija u štampanoj i/ili elektronskoj publikaciji organizatora i na njihovim internet stranicama;

• Korišćenje fotografija u svrhu oglašavanja izložbi i konkursa, kako u publikacijama organizatora tako i u štampi.

Nagrade

  • Veliki servis bicikla
  • Sedište sellyrojal
  • Pumpa za bicikl

Autor grafika: Anđela Stupar

Slične vesti

categoryDogađaji

Menjaža delova na Biciklana festu

09.01.2018.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Biciklistički festival Biciklana fest koji se ove godine održava na Dunavu na brodu Zeppelin, 22. septembra od 12 do 15 časova ugostiće sve zainteresovane za učešće u menjaži biciklističkih delova…

tag biciklana fest cikloberza
Saznaj više
categoryNovosti

Cikloturizam u Novom Sadu

05.12.2017.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Petrovaradinska tvrđava, Dunavski park, Zmaj Jovina ulica, Katedrala, muzeji, galerije, EXIT samo su delić onoga što Novi Sad nudi posetiocima. Uz Dunav prolazi i biciklistička ruta EuroVelo 6, pa se…

tag cikloturizam
Saznaj više
categoryNovosti

[REZULTATI ANKETE] Šta Novosađani misle koliko je učešće biciklista u saobraćaju?

06.04.2023.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Prema procenama SMART analize iz 2017. godine, Novi Sad je tada imao 9% biciklista. Ove godine se sprovodi revizija SMART analize, a sredinom leta bi trebalo da dobijemo podatke kolika…

tag smart
Saznaj više