Vladimir Zdravković

Predsednik Upravnog odbora, marketing menadžer


Vladimir Zdravković rođen je 1992. godine u Novom Sadu. Bicikl je naučio da vozi na starom modelu “Poni”. Volonterskim radom i aktivizmom se bavi od srednje škole, kako je sa svojim vršnjacima učestvovao u organizaciji “Baby Exit” festivala. Dobar deo života je proveo u očuvanju tradicije igrajući folklor.

Profesionalno se bavi programiranjem, tačnije razvojem mobilnih aplikacija, a kada se radno vreme završi prebacuje se u “bici mod” gde zajedno sa ostalim članovima organizuje aktivnosti u udruženju. Aktivan član udruženja je nekih 3 godine, od kada konkretno i počinje veća posvećenost ka cilju koje je udruženje postavila. Zbog prirode posla je imao prilike da putuje u Holandiju, tačnije Amsterdam, i da lično iskusi kako to izgleda kada se grad posveti biciklistima u urbanom okruženju.

Pri završetku 2021. godine, dolazi do smene predsednika, gde Vladimir preuzima ulogu i zaduženja od prethodnika Marka Trifkovića. Kao predsednik ima za cilj da nastavi da predstavlj udruženje u svim aspektima društva i gradskih uprava, i da nastavi da promoviše upotrebu bicikla kao primarnog prevoznog sredstva u našem gradu.