Novosti

Novi Sad dobija prvi spratni parking za bicikle: Ugovorena izgradnja vredna pet miliona dinara


Ovaj parking će se graditi iza Fruškogorske 9, odnosno uz Naučno-tehnološki park, a pre Studentskog doma.

Posao je vredan malo više od pet miliona dinara sa PDV-om, što je za oko milion dinara manje od procenjene vrednosti.

Radove će izvesti novosadske firme “PINS inženjering”, GP “Omega” i “Velosiped”, koje su bile jedini ponuđači na javnoj nabavci Parking servisa.

Prema ugovoru, oni će u roku od 25 dana napraviti idejno rešenje, zatim će za 20 dana napraviti projekat izvođenja, a kada se pribavi građevinska dozvola i ostala dokumentacija, za 60 dana će sagraditi spratni parking za bicikle.

Ovim je, posle više od godinu i po dana, završena procedura za gradnju ovog parkinga, jer prvi tender nije uspeo, a sada je tek ponovo bila raspisana nabavka.

Na tom prvom tenderu su bile dve ponude, od firme “Model 5” iz Beograda i grupe ponuđača “Omega”, “PINS inženjering” i “Velosiped”, svi iz Novog Sada. Prvi su ponudili cenu od 4,2 miliona dinara, a drugi cenu od 3,4 miliona dinara. Mada je druga ponuda po ceni bila prihvatljiva, ugovor nije sklopljen jer se završila budžetska godina i nije moglo da se obavi plaćanje.

Podsetimo da se u obrazloženju za gradnju spratnog parkinga za bicikle iza NTP-a navodi da se to radi kako bi se ispunili visoki zahtevi za kapacitetom na što manjoj površini usled velikog broja zaposlenih, posetilaca i studenata.

Spratni parking za bicikle će imati čeličnu nadstrešnicu sa panelima koji formiraju vertikalnu zelenu površinu sa jedne strane i krova od lima. Njegova površina će biti 12×4 metra, a visina do tri i po metra.

Ispod nadstrešnice će biti spratni nosač visine od 2,7 metara sa kapacitetom do 60 bicikala.

Parkiralište će biti osvetljeno LED rasvetom uz solarne panele.

Izvor: Radio 021

Slične vesti

categoryAktivnosti

Mladi dizajnirali teretni bicikl za pomoć napuštenim životinjama

30.12.2019.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

U radu sa napuštenim životinjama, među problemima koji izazivaju stres i nisu vidljivi na prvi pogled nalazi se nedostatak transporta u ključnom momentu. Javni prevoz osim što nije ekonomično i…

tag cargo bicikl opens pogon19 dutch style
Saznaj više
categoryAktivnosti

Izložba fotografija “Novi Sad – tako blizu, a tako daleko”

01.12.2022.
Autor: Marko Mazalica

Još jedan mesec je iza nas, rekli bi prepun zanimljivih dešavanja i projekata. Neke od novosti su bile i početak izgradnje novih staza u gradu. A još jedan interesantan događaj…

tag foto izložba fotografije fotokonkurs
Saznaj više
categoryNovosti

Subvencije za bicikle: U prva tri minuta preko 4000 prijavljenih!

13.05.2024.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Peti krug subvencija za kupovinu bicikla u Novom Sadu započeo je danas tačno u podne. Da je svake godine veliko interesovanje građana za subvencije pokazuje i podatak da je prošle…

tag subvencije novi sad bicikl
Saznaj više