Događaji

Kritična masa: “Lepo vreme = vožnja bajsom!”


Konačno je došao i taj dan – PROLEĆE. A dolaskom proleća i lepog vremena, dolazi i Novosadska kritična masa na ulice našeg grada.

Dotegnite kočnice, naštelujte menjače, proverite vazduh u gumama, i budite spremni da zajedno zavrtimo pedale u petak 31. marta u 17h sa početkom u Limanskom parku.

Vremenska prognoza obećava toplo vreme, a mi obećavamo lepu i ugodnu vožnju.

Iako je vreme lepo, pred početak proleća nas je zatekla jedna tužna vest, napustio nas je jedan od redovnih posetilaca Novosadske kritične mase, i odličan fotograf – Jan Valo. U njegovu čast, posle vožnje organizujemo projekciju njegovih fotografija u Omladinskom centru OPENS, adresa je Bulevar despota Stefana 5. Bilo da učestvujete u vožnji ili ne, pozivamo vas da nam se pridružite na ovoj projekciji Janovih fotografija čije savršenstvo ostavlja bez daha.

Polazak vožnje je sa platoa Mitra Subotića Sube, izlazak kroz park na Šekspirovu, dalje kretanje ulicama Bulevar despota Stefana, Balzakova, Narodnog fronta, Ive Andrića, Bulevar cara Lazara, Bulevar patrijarha Pavla, Vršačka, Bulevar Slobodana Jovanovića, Radomira Raše Radujkova, Hadži Ruvimova, Braće popović, Hajduk Veljkova, Cara Dušana, Bulevar cara Lazara, Šekspirova, Bulevar despota Stefana, sa završetkom na platou ispred Saveza omladinskih udruženja OPENS.

Vožnja u proseku traje nešto jače od 1h, a krećemo se vrlo laganim tepom što bi značilo da su nam svi sugrađani dobrodošli i oni sa najmanjim biciklima i oni sa najviše životnog iskustva!

Autor fotografija: Jan Valo

Slične vesti

categoryNovosti

Usvojena Evropska deklaracija o biciklističkom saobraćaju

05.04.2024.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Sve tri institucije Evropske unije – Evropski parlament, Evropska komisija i Savjet ministara usvojile su danas u Briselu Evropsku deklaraciju o biciklističkom saobraćaju, kojom se biciklo prepoznaje kao punopravan oblik transporta….

tag deklaracija bicikl
Saznaj više
categoryNovosti

Culture Exchange – iz naše perspektive

01.12.2017.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

U poslednjih dve nedelje novosadski Bike Kitchen („biciklistička kuhinja“, Bike cafe ili Culture Exchange) postali su predmet pisanja novopokrenutog portala teleprompter koji, kako se navodi na sajtu predstavlja „istraživački projekat“…

tag culture exchange
Saznaj više
categoryNovosti

Biciklističke ideje – “Tvojgrad”

20.10.2021.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Želimo da okupimo sve biciklističke teme, za naš grad, na jedom mestu. Ovde možete pronaći i podržati sve projekte koji imaju za cilj poboljšanje i unapređenje biciklističkih uslova. Platforma “TvojGrad”…

tag infrastruktura most slobode futoški put
Saznaj više