Događaji

Kritična masa: “Lepo vreme = vožnja bajsom!”


Konačno je došao i taj dan – PROLEĆE. A dolaskom proleća i lepog vremena, dolazi i Novosadska kritična masa na ulice našeg grada.

Dotegnite kočnice, naštelujte menjače, proverite vazduh u gumama, i budite spremni da zajedno zavrtimo pedale u petak 31. marta u 17h sa početkom u Limanskom parku.

Vremenska prognoza obećava toplo vreme, a mi obećavamo lepu i ugodnu vožnju.

Iako je vreme lepo, pred početak proleća nas je zatekla jedna tužna vest, napustio nas je jedan od redovnih posetilaca Novosadske kritične mase, i odličan fotograf – Jan Valo. U njegovu čast, posle vožnje organizujemo projekciju njegovih fotografija u Omladinskom centru OPENS, adresa je Bulevar despota Stefana 5. Bilo da učestvujete u vožnji ili ne, pozivamo vas da nam se pridružite na ovoj projekciji Janovih fotografija čije savršenstvo ostavlja bez daha.

Polazak vožnje je sa platoa Mitra Subotića Sube, izlazak kroz park na Šekspirovu, dalje kretanje ulicama Bulevar despota Stefana, Balzakova, Narodnog fronta, Ive Andrića, Bulevar cara Lazara, Bulevar patrijarha Pavla, Vršačka, Bulevar Slobodana Jovanovića, Radomira Raše Radujkova, Hadži Ruvimova, Braće popović, Hajduk Veljkova, Cara Dušana, Bulevar cara Lazara, Šekspirova, Bulevar despota Stefana, sa završetkom na platou ispred Saveza omladinskih udruženja OPENS.

Vožnja u proseku traje nešto jače od 1h, a krećemo se vrlo laganim tepom što bi značilo da su nam svi sugrađani dobrodošli i oni sa najmanjim biciklima i oni sa najviše životnog iskustva!

Autor fotografija: Jan Valo

Slične vesti

categoryNovosti

Dugo očekivana staza između Detelinare i Novog naselja

28.11.2022.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Posle lepog letnjeg perioda i mnoštva radova na rekonstrukcijama biciklističkih staza, usledila je kraća pauza u građevinskom sektoru. Međutim, pre nekoliko dana nas je iznenadila jedna lepa vest – spaja…

tag infrastruktura
Saznaj više
categoryDogađaji

Doživite umetnost kroz ples!

11.08.2019.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Nesvakidašnji projekat plesnog udruženja „Groove“ otkriva kako se kroz ples možemo upoznati sa stalnom postavkom muzeja ili galerije. Zajedno sa koreografom iz Francuske Stivom Kamsoom plesači će ponuditi nove načine…

tag opens bike friendly umetnost ples
Saznaj više
categoryNovosti

NSBI postala članica CIVINET mreže

02.01.2018.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Novosadska biciklistička inicijativa (NSBI) postala je danas, u svojstvu posmatrača, 44. članica mreže “CIVINET Slovenija-Hrvatska“. “CIVINET Slovenija-Hrvatska” je regionalna mreža gradova i ostalih relevantnih aktora koja je posvećenja implementaciji integralnih strategija za…

Saznaj više