Događaji

Kritična masa: “Lepo vreme = vožnja bajsom!”


Konačno je došao i taj dan – PROLEĆE. A dolaskom proleća i lepog vremena, dolazi i Novosadska kritična masa na ulice našeg grada.

Dotegnite kočnice, naštelujte menjače, proverite vazduh u gumama, i budite spremni da zajedno zavrtimo pedale u petak 31. marta u 17h sa početkom u Limanskom parku.

Vremenska prognoza obećava toplo vreme, a mi obećavamo lepu i ugodnu vožnju.

Iako je vreme lepo, pred početak proleća nas je zatekla jedna tužna vest, napustio nas je jedan od redovnih posetilaca Novosadske kritične mase, i odličan fotograf – Jan Valo. U njegovu čast, posle vožnje organizujemo projekciju njegovih fotografija u Omladinskom centru OPENS, adresa je Bulevar despota Stefana 5. Bilo da učestvujete u vožnji ili ne, pozivamo vas da nam se pridružite na ovoj projekciji Janovih fotografija čije savršenstvo ostavlja bez daha.

Polazak vožnje je sa platoa Mitra Subotića Sube, izlazak kroz park na Šekspirovu, dalje kretanje ulicama Bulevar despota Stefana, Balzakova, Narodnog fronta, Ive Andrića, Bulevar cara Lazara, Bulevar patrijarha Pavla, Vršačka, Bulevar Slobodana Jovanovića, Radomira Raše Radujkova, Hadži Ruvimova, Braće popović, Hajduk Veljkova, Cara Dušana, Bulevar cara Lazara, Šekspirova, Bulevar despota Stefana, sa završetkom na platou ispred Saveza omladinskih udruženja OPENS.

Vožnja u proseku traje nešto jače od 1h, a krećemo se vrlo laganim tepom što bi značilo da su nam svi sugrađani dobrodošli i oni sa najmanjim biciklima i oni sa najviše životnog iskustva!

Autor fotografija: Jan Valo

Slične vesti

categoryNovosti

Biciklom kroz Severnu Koreju

07.10.2018.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Mlađim stanovnicima Srbije poznata uglavnom iz vesti o nuklearnim tenzijama, Severna Koreja 18. oktobra u 20 časova biće predstavljena u amfiteatru Spensa iz drugačije, intimnije perspektive. Zanimljiva iskustva sa putovanja…

tag cikloturizam
Saznaj više
categoryNovosti

Melodija Kritične mase

26.04.2022.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Poslednjeg petka u martu, imali smo prvu ovogodišnju Kritičnu masu, sa temom “Novosadsko biciklističko proleće sa Kritičnom masom”. Biciklisti svih uzrasta, od najmlađih do onih najstarijih, njih nešto više od…

tag kritična masa
Saznaj više
categoryNovosti

Biciklističke staze na Futoškom putu i Mostu slobode na dnevnom redu?

19.05.2020.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Rekonstrukcija biciklističkih staza na Futoškom putu i izgradnja biciklističke staze na Mostu slobode mogli bi krajem 2020. godine posle dužeg niza godina naći na spisku stvari koje su barem delimično…

tag infrastruktura most slobode futoški put
Saznaj više