Novosti

Jubilarni 30. fruškogorski MTB maraton Ivan Davosir


Svake godine se u Novom Sadu i njegovoj okolini organizuje mnoštvo sportskih biciklističkih događaja. Nedavno je na Petrovaradinskoj tvrđavi održana Serbia Epic serija u organizaciji Serbia Epic-a i Biciklističkog kluba Novi Sad.

Osim ove trke, uskoro nas očekuje i jubilarni trideseti fruškogorski MTB maraton Ivan Davosir u organizaciji biciklističkog kluba Fanatic.

Ovaj maraton zakazan je za 30. april na Popovici u Nacionalnom Parku “Fruška Gora”. Start je planiran ispred planinarskog doma.

Pretprijave su otvorene do 24. aprila do 22 časa, a prijave su moguće i na sam dan takmičenja. Zainteresovani takmičari više informacija mogu pronaći na sajtu Fanatica ili na njihovoj Facebook stranici.

Fruškogorski MTB maraton Ivan Davosir ima dve staze, odnosno mali i veliki maraton. Staza malog maratona dugačka je 31 kilometar, dok je staza velikog maratona dužine 51,6 kilometara.

Prdiružite se još jednoj fenomenalnoj sportskoj manifestaciji koja za cilj ima promociju biciklizma i razvoj sportskih događaja u Novom Sadu.

Mapa malog maratona

Mapa velikog maratona

Slične vesti

categoryNovosti

NSBI postala članica CIVINET mreže

02.01.2018.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Novosadska biciklistička inicijativa (NSBI) postala je danas, u svojstvu posmatrača, 44. članica mreže “CIVINET Slovenija-Hrvatska“. “CIVINET Slovenija-Hrvatska” je regionalna mreža gradova i ostalih relevantnih aktora koja je posvećenja implementaciji integralnih strategija za…

Saznaj više
categoryNovosti

U Evropi spuštanje brzine u naseljima na 30 km/h

28.10.2020.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Prema predlogu koji je izašao iz Predstavničkog doma Kraljevine Holandije, trenutno dozvoljena maksimalna brzina u naseljima od 50 km/h biće smanjena na 30 km/h, a istim putem ide i Kraljevina Španija. Cilj…

tag brzina infrastruktura
Saznaj više
categoryDogađaji

Kritična masa: popravite staze

09.01.2018.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Prepoznatljiva novosadska biciklistička vožnja „Kritična masa“ ovog meseca biće posvećena oštećenim biciklističkim stazama. Sa temom „Popravite staze“ biciklisti apeluju na potrebu da biciklističke staze budu u ispravnom stanju i da…

tag kritična masa infrastruktura
Saznaj više