Aktivnosti

Izložba fotografija “Novi Sad – tako blizu, a tako daleko”


Još jedan mesec je iza nas, rekli bi prepun zanimljivih dešavanja i projekata. Neke od novosti su bile i početak izgradnje novih staza u gradu.

A još jedan interesantan događaj nas očekuje već sledeće nedelje, kada planiramo da vam pokažemo sve pristigle fotografije sa našeg prethodnog foto konkursa “Novi Sad – tako blizu a tako daleko”.

Istoimena izložba fotografija održaće se u utorak, 6. Decembra sa početkom u 17 časova u Omladinskom centru OPENS, Bulevar despota Stefana 5.

Cilj izložbe je osim da predstavimo pristigle fotografije sa konkursa, ali i da pokažemo široj javnosti koliko Novi Sad može napredovati u pogledtu urbane mobilnosti ali pre svega biciklističke infrastrukture, i stati rame uz rame sa najrazvijenijim biciklističkim gradovima Evrope, poput Amsterdama, Beča, kopenhagena, Brisela, Barselone i njima sličnih. Ovom izložbom želimo i da skrenemo pažnju na potrebu da Novi Sad postane biciklistički grad. Usled sve većeg poskupljenja i nestašice energenata, povećanog zagađenja vazduha, manjeg slobodnog javnog prostora, bicikl je i više nego savršeno prevozno sredstvo.

Pozivamo vas da posetite izložbu i uverite se koliko Novi Sad ima potencijala za unapređenjem biciklističke infrastrukture i promocijom bicikla kao ekološkog i održivog prevoznog sredstva.

Satnica izložbe

  • 17:00 – 17:15 – okupljanje posetilaca
  • 17:15 – 17:25 – uvodna reč
  • 17:25 – 17:30 – dodela nagrada
  • 17:30 – 18:00 – izložba uz prezentaciju
  • 18:00 – 19:00 – diskusija uz osveženje – piće

Izložba fotografija podržana je od strane Saveza omladinskih udruženja OPENS iz Novog Sada.

Autor grafika: Anđela Stupar

Slične vesti

categoryNovosti

Melodija Kritične mase

26.04.2022.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Poslednjeg petka u martu, imali smo prvu ovogodišnju Kritičnu masu, sa temom “Novosadsko biciklističko proleće sa Kritičnom masom”. Biciklisti svih uzrasta, od najmlađih do onih najstarijih, njih nešto više od…

tag kritična masa
Saznaj više
categoryNovosti

Kako voziti bicikl po snegu?

09.01.2018.
Autor: Marko Trifkovic

Svakodnevnu zimsku vožnju bicikla u Novom Sadu praktikujem poslednjih 7 ili 8 godina. Zašto nisam to ranije radio? Razlozi su verovatno isti kao i kod drugih ljudi,  pre svega predrasude…

tag zimsko bicikliranje
Saznaj više
categoryNovosti

Novi Sad prvi kreće sa podsticajima za kupovinu bicikala

04.02.2021.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Prošlo je nešto više od godinu dana kako je Novosadska biciklistička inicijativa uputila predlog Ministarstvu zaštite životne sredine i Vladi Republike Srbije da subvencionišu kupovinu bicikala. Ministar Trivan je tada uputio apel lokalnim samoupravama da započnu…

tag subvencije
Saznaj više