Aktivnosti

Izložba fotografija “Novi Sad – tako blizu, a tako daleko”


Još jedan mesec je iza nas, rekli bi prepun zanimljivih dešavanja i projekata. Neke od novosti su bile i početak izgradnje novih staza u gradu.

A još jedan interesantan događaj nas očekuje već sledeće nedelje, kada planiramo da vam pokažemo sve pristigle fotografije sa našeg prethodnog foto konkursa “Novi Sad – tako blizu a tako daleko”.

Istoimena izložba fotografija održaće se u utorak, 6. Decembra sa početkom u 17 časova u Omladinskom centru OPENS, Bulevar despota Stefana 5.

Cilj izložbe je osim da predstavimo pristigle fotografije sa konkursa, ali i da pokažemo široj javnosti koliko Novi Sad može napredovati u pogledtu urbane mobilnosti ali pre svega biciklističke infrastrukture, i stati rame uz rame sa najrazvijenijim biciklističkim gradovima Evrope, poput Amsterdama, Beča, kopenhagena, Brisela, Barselone i njima sličnih. Ovom izložbom želimo i da skrenemo pažnju na potrebu da Novi Sad postane biciklistički grad. Usled sve većeg poskupljenja i nestašice energenata, povećanog zagađenja vazduha, manjeg slobodnog javnog prostora, bicikl je i više nego savršeno prevozno sredstvo.

Pozivamo vas da posetite izložbu i uverite se koliko Novi Sad ima potencijala za unapređenjem biciklističke infrastrukture i promocijom bicikla kao ekološkog i održivog prevoznog sredstva.

Satnica izložbe

  • 17:00 – 17:15 – okupljanje posetilaca
  • 17:15 – 17:25 – uvodna reč
  • 17:25 – 17:30 – dodela nagrada
  • 17:30 – 18:00 – izložba uz prezentaciju
  • 18:00 – 19:00 – diskusija uz osveženje – piće

Izložba fotografija podržana je od strane Saveza omladinskih udruženja OPENS iz Novog Sada.

Autor grafika: Anđela Stupar

Slične vesti

categoryNovosti

Da li je kažnjiva šetnja biciklističkom stazom?

06.03.2021.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Na preko 100 kilometara novosadskih biciklističkih staza situcaija je daleko od glatkog i slatkog. Osim parkiranih automobila, izbočina, ivičnjaka, nedovršenih radova i prekinutih deonica, biciklisti se tradicionalno susreću i sa…

tag infrastruktura
Saznaj više
categoryNovosti

Biciklisti dali krv

02.01.2018.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Prvi dan akcije novosadskih biciklista “Humani biciklisti” ostao je zapamćen po odzivu desetak biciklista i biciklistkinja i veoma pozitivnoj atmosferi. U 10 časova plato ispred Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine…

tag humanost
Saznaj više