Aktivnosti

Izložba fotografija “Novi Sad – tako blizu, a tako daleko”


Još jedan mesec je iza nas, rekli bi prepun zanimljivih dešavanja i projekata. Neke od novosti su bile i početak izgradnje novih staza u gradu.

A još jedan interesantan događaj nas očekuje već sledeće nedelje, kada planiramo da vam pokažemo sve pristigle fotografije sa našeg prethodnog foto konkursa “Novi Sad – tako blizu a tako daleko”.

Istoimena izložba fotografija održaće se u utorak, 6. Decembra sa početkom u 17 časova u Omladinskom centru OPENS, Bulevar despota Stefana 5.

Cilj izložbe je osim da predstavimo pristigle fotografije sa konkursa, ali i da pokažemo široj javnosti koliko Novi Sad može napredovati u pogledtu urbane mobilnosti ali pre svega biciklističke infrastrukture, i stati rame uz rame sa najrazvijenijim biciklističkim gradovima Evrope, poput Amsterdama, Beča, kopenhagena, Brisela, Barselone i njima sličnih. Ovom izložbom želimo i da skrenemo pažnju na potrebu da Novi Sad postane biciklistički grad. Usled sve većeg poskupljenja i nestašice energenata, povećanog zagađenja vazduha, manjeg slobodnog javnog prostora, bicikl je i više nego savršeno prevozno sredstvo.

Pozivamo vas da posetite izložbu i uverite se koliko Novi Sad ima potencijala za unapređenjem biciklističke infrastrukture i promocijom bicikla kao ekološkog i održivog prevoznog sredstva.

Satnica izložbe

  • 17:00 – 17:15 – okupljanje posetilaca
  • 17:15 – 17:25 – uvodna reč
  • 17:25 – 17:30 – dodela nagrada
  • 17:30 – 18:00 – izložba uz prezentaciju
  • 18:00 – 19:00 – diskusija uz osveženje – piće

Izložba fotografija podržana je od strane Saveza omladinskih udruženja OPENS iz Novog Sada.

Autor grafika: Anđela Stupar

Slične vesti

categoryNovosti

Električni bicikl sa motorom na vodonik za 7.500 eura

09.01.2018.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Prvi električni bicikli za koje struju proizvodi motor na vodonik, predstavljeni su u ponedeljak u Sen-Lou, u Normandiji, u Francuskoj. Kristof Bruno, direktor prodaje “Pragma Indastris”, male firme koja je…

tag elektro bicikl
Saznaj više
categoryDogađaji

Kritična masa: “Da li se vidimo?”

21.11.2022.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Zima nam se polako bliži a samim tim i mrak ranije pada. Iako nas je lepo vreme poslužilo i tokom novembra, bez obzira na zahlađenje, brojevi pokazuju da Novosađani od…

tag kritična masa svetlo
Saznaj više
categoryNovosti

Biciklisti traže veće rastojanje pri obilaženju i preticanju

08.01.2018.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Uz najavljene zahteve biciklističkih udruženja iz Srbije da se u novim izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja izostavi obaveza nošenja svetloodbojnih prsluka, udruženja traže i uvođenje obaveznog rastojanja pri obilaženju i…

tag bezbednost rastojanje
Saznaj više