Aktivnosti

Izložba fotografija “Novi Sad – tako blizu, a tako daleko”


Još jedan mesec je iza nas, rekli bi prepun zanimljivih dešavanja i projekata. Neke od novosti su bile i početak izgradnje novih staza u gradu.

A još jedan interesantan događaj nas očekuje već sledeće nedelje, kada planiramo da vam pokažemo sve pristigle fotografije sa našeg prethodnog foto konkursa “Novi Sad – tako blizu a tako daleko”.

Istoimena izložba fotografija održaće se u utorak, 6. Decembra sa početkom u 17 časova u Omladinskom centru OPENS, Bulevar despota Stefana 5.

Cilj izložbe je osim da predstavimo pristigle fotografije sa konkursa, ali i da pokažemo široj javnosti koliko Novi Sad može napredovati u pogledtu urbane mobilnosti ali pre svega biciklističke infrastrukture, i stati rame uz rame sa najrazvijenijim biciklističkim gradovima Evrope, poput Amsterdama, Beča, kopenhagena, Brisela, Barselone i njima sličnih. Ovom izložbom želimo i da skrenemo pažnju na potrebu da Novi Sad postane biciklistički grad. Usled sve većeg poskupljenja i nestašice energenata, povećanog zagađenja vazduha, manjeg slobodnog javnog prostora, bicikl je i više nego savršeno prevozno sredstvo.

Pozivamo vas da posetite izložbu i uverite se koliko Novi Sad ima potencijala za unapređenjem biciklističke infrastrukture i promocijom bicikla kao ekološkog i održivog prevoznog sredstva.

Satnica izložbe

  • 17:00 – 17:15 – okupljanje posetilaca
  • 17:15 – 17:25 – uvodna reč
  • 17:25 – 17:30 – dodela nagrada
  • 17:30 – 18:00 – izložba uz prezentaciju
  • 18:00 – 19:00 – diskusija uz osveženje – piće

Izložba fotografija podržana je od strane Saveza omladinskih udruženja OPENS iz Novog Sada.

Autor grafika: Anđela Stupar

Slične vesti

categoryNovosti

Belo napred, crveno svetlo nazad – da, ali zašto?

02.01.2018.
Autor: Marko Trifkovic

Neosvetljene bicikliste vozači zovu “kamikaze” ili “nindže”. Sa druge strane biciklisti obično smatraju da ako i sami vide noću da je to dovoljno da budu bezbedni. Noću i u uslovima…

tag svetlo
Saznaj više
categoryDogađaji

“Novosadsko biciklističko proleće” sa Kritičnom masom

21.03.2022.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Može li se lepše dočekati proleće u Novom Sadu nego vožnjom bicikla? Početak proleća dočekujemo prvom ovogodišnjom Kritičnom masom 25. marta sa temom “Novosadsko biciklističko proleće”.Vožnja će početi u 17:00…

tag kritična masa
Saznaj više
categoryAktivnosti

Počinje drugi biciklistički foto safari

02.01.2018.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

U okviru projekta “Novi Sad Biciklograd” održava se drugi po redu biciklistički foto safari. U subotu u 12 časova, učesnici i učesnice će obaviti početni sastanak, dok će foto “lov”…

Saznaj više