Događaji

10. rođendan Novosadske biciklističke inicijative!


Izmenjeno 16.09.20201 u 11h

Biciklisti Novog Sada, vi ste zaslužni za uvek prisutnu energiju koju imamo i koju smo negovali svih ovih 10 godina koliko Novosadska biciklistička inicijativa postoji i zato smo rešili da zajedno proslavimo naš jubilarni rođendan!

Za ovih 10 godina upoznali smo mnogo sjajnih ljudi koji su radi, voljni i puni energije da zajedno sa nama rade na putu da Novi Sad postane Kopenhagen, konstantno razmišljajući šta možemo da uradimo bolje. 

Od 2011. biciklistička zajednica je postala velika, bitna i jasna u tome šta želi – udobnu i bezbednu vožnju, ali i zabavne događaje poput Kritične mase, bici bioskopa, bici doručka…

Zato ćemo za njih i nas ovaj jubilarni rođendan da proslavimo kako i dolikuje – ogromnom zajedničkom vožnjom nakon koje nas očekuje bici žurka!

Utefterite subotu 18. septembar za uživanje, jer spremamo dan za hedonizam 🙂

Pratite naše društvene mreže za sve informacije kao

RASPORED DEŠAVANJA

TRIBINA “BICIKLISTI PITAJU GRAD”

Početak: 14:30h

Lokacija: Limanski park (Subin plato)

Prisutni mogu postavljati pitanja direktno predstavnicima gradskih institucija i učestvovati u ravnopravnoj diskusiji bez posrednika.

KRITIČNA MASA

Početak: 16h

Lokacija: Limanski park (Subin plato)

Mirni protest u pokretu čiji je cilj skretanje pažnje svih učesnika u saobraćaju na postojanje i bezbednost biciklista.

Ruta ovog puta obuhvata: Limanski par, Bulevar oslobođenja, Bulevar cara Lazara, Bulevar Evrope, Futoški put, Bulevar kneza Miloša, Bulevar Jovana Dučića, Bulevar Evrope, Futoška ulica, Bulevar oslobođenja, Maksima Gorkog, Sutjeska, Bulevar cara Lazar i plato SPENS. Dužina rute je nešto više od 11km.

ROĐENDANSKA ŽURKA

Početak: 18h

Lokacija: plato SPENS (kod TC Promenada)

Dan se završava velikom žurkom sa DJ Djurom, prikazivanjem kratkog filma o NSBI, tortom koja će se deliti učesnicima, promocijom osiguranja za bicikliste i drugim iznenađenjima.

Autor slike iz objave: Nevena Silaški

Slične vesti

categoryNovosti

Cikloturizam u Novom Sadu

05.12.2017.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Petrovaradinska tvrđava, Dunavski park, Zmaj Jovina ulica, Katedrala, muzeji, galerije, EXIT samo su delić onoga što Novi Sad nudi posetiocima. Uz Dunav prolazi i biciklistička ruta EuroVelo 6, pa se…

tag cikloturizam
Saznaj više
categoryDogađaji

Kritična masa: “Dan bez automobila 2023.” i tribina “Biciklisti pitaju grad”

14.09.2023.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Još jedna Kritična masa je pred nama, a ovog meseca će biti održana u sklopu Evropske nedelje mobilnosti, 22. septembra, na Dan bez automobila.  Ove godine u fokusu je ušteda…

tag kritična masa dan bez automobila
Saznaj više
categoryAktivnosti

Biciklistima delili besplatna svetla

09.01.2018.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Novosadska biciklistička inicijativa je protekle večeri oko 21 čas na Sunčanom keju kojim se kreće veliki broj biciklista, sugrađanima koji su vozili neosvetljene bicikle delila besplatna svetla. Akcija je deo…

tag svetlo podela svetala biciklom noću
Saznaj više