Novosti

Novi krug subvencija za kupovinu bicikala


Grad Novi Sad raspisao je konkurs preko Gradske uprave za zaštitu životne sredine u vezi sa subvencionisanjem kupovine bicikala. Na konkurs je aplicirala Unija studenata, koja će sprovoditi i pratiti ovaj proces.

“Svi građani Novog Sada mogu da konkurišu, ovo je javni poziv. Jedan član domaćinstva može da aplicira, a koji nije ranije dobijao subvencije. Ovo je četvrti krug subvencija, koji deli Grad Novi Sad. Ove godine, građani mogu da se prijave od petka 16. juna od 10:00 časova. Poziv će trajati do utorka 20. juna. Prijava će se vršiti onlajn, mora biti potpuna. Subvencije će iznositi 12.000 dinara po biciklu”, rekao je za portal NS Uživo Petar Jelić, predstavnik Unije Studenata.

Prema rečima gradonačelnika Novog Sada, Milana Đurića, nastavlja se sa izgradnjom, rekonstrukcijom i uređenjem biciklističkih staza. Na teritoriji Novog Sada, trenutno ima preko 100 kilometara biciklističkih staza. Od 2012. godine do danas izgrađeno je ukupno 55 kilometara biciklističkih staza a rekonstruisano 13 kilometara.

“Kada se građani prijave, dobiće broj. Izlazi preliminarna lista, donosi se dokumentacija i izlazi konačna rang lista. Nakon toga građani bi trebali da odu u prodavnicu bicikala i obave kupovinu. Bitno je da građani uzmu gotovinski račun i garanciju, koji će doneti u kancelariju. Nakon toga građani potpisuju ugovor, daju lične informacije i broj žiro računa. U roku od dve nedelje nakon uspešnog konkurisanja i kupovine, građanima će leći novac na račun”, rekao je Petar.

Da podsetimo, Novi Sad je pionir u subvencionisanju. Na predlog Novosadske biciklističke inicijative 2020. godine je postao prvi grad u Srbiji koji je počeo sa subvencionisanjem kupovine bicikala za svoje sugrađane, kako bi podstakao Novosađane da aktivnije koriste ovo ekološko i održivo prevozno sredstvo.

Dokumentacija koja je neophodna za prijavu:

  • -Lična karta na uvid
  • -Originalni potpisani obrazac izjave o članovima domaćinstva
  • -Potpisani obrazac saglasnosti
  • -Dokaz o otvorenom dinarskom računu na lično ime
  • -Dokaz o kupovini novog bicikla sa datumom nakon konačne rang liste

Sajt za prijave i informacije: www.biciklomzacistijigrad.com i www.environovisad.rs 

Izvor: Gradske info; Foto: Gradske info

Slične vesti

categoryNovosti

Ko će dodeljivati prolećnu turu podsticaja za bicikle u Novom Sadu?

20.02.2022.
Autor: Marko Trifkovic

Gradska uprava za zaštitu životne sredine objavila je preliminarnu rang listu organizacija, od kojih će jedna dodeljivati podsticaje za nabavku novih bicikala početkom ove godine. Prolećna tura podsticaja trebalo bi da bude završena do…

tag subvencije
Saznaj više
categoryNovosti

Novi Sad nova svetska prestonica zimskog bicikliranja?

09.01.2018.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Novi Sad je 2016. godinu započeo nadmetanjem ne samo za najbolju evropsku destinaciju, već i za grad sa najviše ljudi koji zimi idu biciklom na posao u svetu. Iza Novog…

tag zimsko bicikliranje
Saznaj više
categoryNovosti

Za neosvetljen bicikl moguća kazna do 1.600 eura ili 15 dana zatvora

24.06.2018.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Previd ili namera? Oko 80% biciklista u Srbiji noću ne koristi svetlo, što bi u nekim slučajevima moglo da ih košta oko 1.600 eura ili 15 dana zatvora. Prema jednom…

tag svetlo saobraćajne kazne
Saznaj više