Novosti

Novi krug subvencija za kupovinu bicikala


Grad Novi Sad raspisao je konkurs preko Gradske uprave za zaštitu životne sredine u vezi sa subvencionisanjem kupovine bicikala. Na konkurs je aplicirala Unija studenata, koja će sprovoditi i pratiti ovaj proces.

“Svi građani Novog Sada mogu da konkurišu, ovo je javni poziv. Jedan član domaćinstva može da aplicira, a koji nije ranije dobijao subvencije. Ovo je četvrti krug subvencija, koji deli Grad Novi Sad. Ove godine, građani mogu da se prijave od petka 16. juna od 10:00 časova. Poziv će trajati do utorka 20. juna. Prijava će se vršiti onlajn, mora biti potpuna. Subvencije će iznositi 12.000 dinara po biciklu”, rekao je za portal NS Uživo Petar Jelić, predstavnik Unije Studenata.

Prema rečima gradonačelnika Novog Sada, Milana Đurića, nastavlja se sa izgradnjom, rekonstrukcijom i uređenjem biciklističkih staza. Na teritoriji Novog Sada, trenutno ima preko 100 kilometara biciklističkih staza. Od 2012. godine do danas izgrađeno je ukupno 55 kilometara biciklističkih staza a rekonstruisano 13 kilometara.

“Kada se građani prijave, dobiće broj. Izlazi preliminarna lista, donosi se dokumentacija i izlazi konačna rang lista. Nakon toga građani bi trebali da odu u prodavnicu bicikala i obave kupovinu. Bitno je da građani uzmu gotovinski račun i garanciju, koji će doneti u kancelariju. Nakon toga građani potpisuju ugovor, daju lične informacije i broj žiro računa. U roku od dve nedelje nakon uspešnog konkurisanja i kupovine, građanima će leći novac na račun”, rekao je Petar.

Da podsetimo, Novi Sad je pionir u subvencionisanju. Na predlog Novosadske biciklističke inicijative 2020. godine je postao prvi grad u Srbiji koji je počeo sa subvencionisanjem kupovine bicikala za svoje sugrađane, kako bi podstakao Novosađane da aktivnije koriste ovo ekološko i održivo prevozno sredstvo.

Dokumentacija koja je neophodna za prijavu:

  • -Lična karta na uvid
  • -Originalni potpisani obrazac izjave o članovima domaćinstva
  • -Potpisani obrazac saglasnosti
  • -Dokaz o otvorenom dinarskom računu na lično ime
  • -Dokaz o kupovini novog bicikla sa datumom nakon konačne rang liste

Sajt za prijave i informacije: www.biciklomzacistijigrad.com i www.environovisad.rs 

Izvor: Gradske info; Foto: Gradske info

Slične vesti

categoryAktivnosti

Novosadska kritična masa

05.12.2017.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Možda ste se u proteklih godinu i po dana zadesili u saobraćajnom zastoju u Novom Sadu krajem meseca i nervirali se nekoliko minuta, dok saobraćaj nije nastavio ležerno da teče…

tag kritična masa
Saznaj više
categoryNovosti

Besplatni bicikl taksi hit u Turskoj

01.02.2018.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

U severozapadnoj turskoj provinciji Kirklareli, biciklističke rikše nalik taksiju postale su velika atrakcija. U borbi protiv klimatskih promena i poboljšanju položaja slabo mobilnih osoba, Turci su se okrenuli električnim biciklima….

tag bici taksi
Saznaj više
categoryAktivnosti

Nakon vožnje biciklom japanske trešnje dobile dom

07.12.2020.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Naš biciklistički entuzijazam nagrađen je vedrom i sunčanom subotom! Sa volonterima, volonterkama i ponekim volonterčićima smo sadili japanske trešnje na Novom naselju i u dvorištu srednje škole za dizajn “Bogdan Šuput”….

tag holandija opens
Saznaj više