Novosti

Novi krug subvencija za kupovinu bicikala


Grad Novi Sad raspisao je konkurs preko Gradske uprave za zaštitu životne sredine u vezi sa subvencionisanjem kupovine bicikala. Na konkurs je aplicirala Unija studenata, koja će sprovoditi i pratiti ovaj proces.

“Svi građani Novog Sada mogu da konkurišu, ovo je javni poziv. Jedan član domaćinstva može da aplicira, a koji nije ranije dobijao subvencije. Ovo je četvrti krug subvencija, koji deli Grad Novi Sad. Ove godine, građani mogu da se prijave od petka 16. juna od 10:00 časova. Poziv će trajati do utorka 20. juna. Prijava će se vršiti onlajn, mora biti potpuna. Subvencije će iznositi 12.000 dinara po biciklu”, rekao je za portal NS Uživo Petar Jelić, predstavnik Unije Studenata.

Prema rečima gradonačelnika Novog Sada, Milana Đurića, nastavlja se sa izgradnjom, rekonstrukcijom i uređenjem biciklističkih staza. Na teritoriji Novog Sada, trenutno ima preko 100 kilometara biciklističkih staza. Od 2012. godine do danas izgrađeno je ukupno 55 kilometara biciklističkih staza a rekonstruisano 13 kilometara.

“Kada se građani prijave, dobiće broj. Izlazi preliminarna lista, donosi se dokumentacija i izlazi konačna rang lista. Nakon toga građani bi trebali da odu u prodavnicu bicikala i obave kupovinu. Bitno je da građani uzmu gotovinski račun i garanciju, koji će doneti u kancelariju. Nakon toga građani potpisuju ugovor, daju lične informacije i broj žiro računa. U roku od dve nedelje nakon uspešnog konkurisanja i kupovine, građanima će leći novac na račun”, rekao je Petar.

Da podsetimo, Novi Sad je pionir u subvencionisanju. Na predlog Novosadske biciklističke inicijative 2020. godine je postao prvi grad u Srbiji koji je počeo sa subvencionisanjem kupovine bicikala za svoje sugrađane, kako bi podstakao Novosađane da aktivnije koriste ovo ekološko i održivo prevozno sredstvo.

Dokumentacija koja je neophodna za prijavu:

  • -Lična karta na uvid
  • -Originalni potpisani obrazac izjave o članovima domaćinstva
  • -Potpisani obrazac saglasnosti
  • -Dokaz o otvorenom dinarskom računu na lično ime
  • -Dokaz o kupovini novog bicikla sa datumom nakon konačne rang liste

Sajt za prijave i informacije: www.biciklomzacistijigrad.com i www.environovisad.rs 

Izvor: Gradske info; Foto: Gradske info

Slične vesti

categoryNovosti

NSBI na otvaranju Omladinskog centra OPENS provozao posetioce

13.08.2021.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Novosadska biciklistička inicijativa predstavila je svoje programe i aktivnosti mladima koji su posetili novi Omladinski centar Opens u Kineskoj četvrti. Provozali smo sve one sa avanturističkim duhom na kargo biciklima…

tag opens
Saznaj više
categoryDogađaji

Bike friendly kultura: Francuski letnji bioskop

13.08.2019.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

I ovog leta svakog utorka u 21h, na Brod-teatru Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu, čeka vas projekcija jedne komedije iz ciklusa Francuskog filmskog karavana! Filmovi će biti prikazivani sa…

tag bici kultura brod teatar bioskop
Saznaj više
categoryNovosti

Novosadska “crna ovca” – Most slobode i u 2021. bez biciklističke staze

20.12.2020.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Ako je suditi prema predlogu budžeta koji će se naći pred odbornicima Skupštine Grada Novog Sada, usled budžetskih rezova zabrana prelaska biciklista preko Mosta slobode se neće rešavati ni 40 godina…

tag infrastruktura most slobode
Saznaj više