Događaji

Kritična masa “Troši kalorije, ne gorivo”


Dolazi nam kraj još jednog meseca, a sa njim i još jedna Kritična masa. Kao i prethodnog meseca, okupljamo se i ovog poslednjeg petka na staroj lokaciji u već poznato vreme.

Tema ovog puta, kako i sam naslov kaže je, “Troši kalorije, ne gorivo”. Kao što i sami već znamo, bicikl je ekološko prevozno sredstvo i izuzetno zdrav način kretanja po gradu, a i šire, što ovog puta želimo dodatno da naglasimo. Za bicikl nisu potrebna velika ulaganja kao za automobil. Već u prvoj godini prelaska sa automobila na bicikl, za potrebe posla, nabavke, kafe sa prijateljima, bioskopa, odlaska na pijacu i mnoštva drugih aktivnost, investicija bicikla će biti isplaćena.

Kako i sami lekari i stručnjaci govore, bicikl poboljšava vaše zdravlje, i poboljšava vaše okruženje u kojem živite jer ne zavisi od sagorevanja fosilnih goriva, čija je cena u poslednje vreme dodatno i porasla i samim time učinila korišćenje bicikla još privlačnijim.

Zato nam se pridružite na Kritičnoj masi “Troši kalorije, ne gorivo” ovog petka 29.04.2022. u 17h na već dobro poznatoj lokaciji u Limanskom parku na Subinom platou. Kao i do sada, ceo događaj će biti obezbeđen od strane policije i naših redara, tako da pozivamo sve sugrađane, a i šire, da nam se pridruže u što većem, broju i provozaju se sa nama. Da pokažemo da biciklisti postoje, da su na ulicama i da ne troše gorivo i čuvaju svoje okruženje.

Sama kolona će ići relativnim brzinama od 10 do 15 km/h i trajaće otprilike 1h i to sledećim ulicama i bulevarima: Polazak sa platoa Mitra Subotića Sube, izlazak kroz park na Šekspirovu,  dalje kretanje ulicama: Bulevar Despota Stefana, Fruškogorska, Jiričekova, Doktora Sime Miloševića, Bulevar Cara Lazara, Stražilovska, Žarka Zrenjanina, Bulevar Mihajla Pupina, Jevrejska, Bulevar oslobođenja, Novosadskog Sajma, Hajduk Veljkova, Rumenačka, Kornelija Stankovića, Bulevar vojvode Stepe, Bulevar Slobodana Jovanovića, Futoški put, Bulevar Evrope, Radomira Raše Radujkova sa završetkom u novom gradskom parku između Bistrice i Detelinare.

Prijavi se na Facebook događaj i vidimo se u petak 29. aprila u 17h u Limanskom parku.

Takođe ukoliko te interesuje da nam se pridružiš u volontiranju budeš redar na nekoj od narednih Kritičnih masa klikni ovde za više informacija.

Autor grafika: Anđela Stupar

Slične vesti

categoryAktivnosti

“Novi Sad – tako blizu a tako daleko” – dokle smo stigli i šta dalje želimo?

28.12.2022.
Autor: Marko Mazalica

Održana je izložba fotografija “Novi Sad – tako blizu a tako daleko”, sa ciljem da se uporedi sadašnje stanje biciklističke infrastrukture sa stanjem od pre nekoliko godina. Novi Sad je…

tag infrastruktura bezbednost svetlo foto izložba
Saznaj više
categoryNovosti

Sastanak sa predstavnicima Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije

04.10.2023.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

U sredu 20. septembra predstavnici Novosadske biciklističke inicijative prisustvovali su sastanku sa predstavnicima Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije. Tokom sastanka koji je trajao sat i po vremena glavne…

tag infrastruktura ugzi
Saznaj više
categoryDogađaji

Kritična masa: “Lepo vreme = vožnja bajsom!”

25.03.2023.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Konačno je došao i taj dan – PROLEĆE. A dolaskom proleća i lepog vremena, dolazi i Novosadska kritična masa na ulice našeg grada. Dotegnite kočnice, naštelujte menjače, proverite vazduh u…

tag kritična masa
Saznaj više