Kriticna masa i Earth hour Novi Sad

Biciklističke vožnje u petak i subotu

Prva prolećna Kritična masa biće održana u petak 27. marta u 17 časova, a u 20 časova u subotu bicikliste očekuje vožnja "Sat za našu planetu". Martovska Kritična masa obeležena je negodovanjem biciklista i biciklistkinja zbog "jahača bankina" - parkiranih vozila na biciklističkim stazama. Globalnu akciju "Sat za našu planetu" NSBI je rešila da podrži vožnjom iz Limanskog parka, preko Sunčanog keja sa završetkom na trgu. Oba događaja startuju iz Limanskog parka.

Kritična masa je gradska biciklistička vožnja čiji je cilj promocija bicikla, druženja, relaksirane atmosfere, ali i pokazivanje da su biciklisti rešenje saobraćajnih problema.

Sat za nasu planetu Earth hour Novi Sad

"Sat za našu planetu" je globalni događaj Svetskog fonda za prirodu (WWF) kojim se podiže svest o zaštiti životne sredine kroz simbolično gašenje dekorativne rasvete 60 minuta, jednom godišnje. NSBI je rešila da podrži ovu akciju simboličnom vožnjom bicikala iz Limanskog parka, preko Sunčanog keja do Trga slobode. Slede paljenje sveća u obliku bicikla, svirka i neobavezno druženje.

Facebook događaji

Događaj "Sat za našu planetu 2015 - bajsom!" kojim NSBI u Novom Sadu podržava ovu akciju, možete ispratiti na Fejsbuku. Događaj Kritična masa možete ispratiti na Fejsbuku.