Agneš Asodi

Osnivačica Udruženja, projektna menadžerka


Agneš je veteranka aktivizma, više od 20 godina radi na poboljšanju lokalne zajednice. 

Nakon uspešne profesionalne karijere u nevladinom sektoru gde je vodila projekte, radila fundraising i držala obuke u oblasti građanskog aktivizma, prelazi u IT sektor. Bez obzira na to, NSBI postaje i dugo vremena ostaje njeno “čedo” jer kad aktivizam uđe u DNK, teško odatle izlazi. 

Od prvih dana osnivanja grupe i ubrzo i udruženja, bavi se pisanjem projekata, medijskim nastupima, organizacijom događaja kao i uličnim akcijama od velike važnosti za dizanje vidljivosti teme urbanog biciklizma i samih biciklista. Ali koliko je udruženje učilo od Agneš, toliko je i ona učila od udruženja – kako se boriti na civilizovan, asertivan, i uporan način kao jedini moguć da se dugoročno ostvare rezultati. Lice grada nije isto od kad je NSBI uspeo da izgura važne inicijative za razvoj biciklističkog aktivizma i vidljiva promena na bolje je velika nagrada za dosadašnji trud. 

Agneš je obučena i za rad sa mladima kroz NAPOR-ovu obuku za omladinski rad u zajednici, kao i za držanje obuka iz oblasti građanskog aktivizma. Vodila je mnoge volontere i volonterske grupe u NSBI i doprinela je uspehu organizacije vodeći računa o komunikaciji i internoj organizaciji organizacije. 

Formalno predsednica UO dugi niz godina u NSBI, sebe je uvek smatrala običnim članom udruženja, jer funkcije nisu bitne, ali razumevanje jeste.