Novosti

Osmogodišnjak vozio 200 km bicikl da bi posetio simpatiju


Ovakve stvari se dešavaju samo u porodičnim filmovima? Zaljubljeni osmogodišnjak Tobias prešao je 200 kilometara biciklom da bi posetio svoju simpatiju Anouk. Neobična avantura se odigrala u Holandiji, naravno uz podršku roditelja.

Tobias (8), dečak iz mesta Breda, krenuo je prošlog četvrtka sa svojom majkom u posetu svojoj simpatiji Anouk u mestu Vorden u Achterhoeku. Ova “tura ljubavi” dugačka je preko 200 kilometara. “Tobias je trenirao vožnju bicikla nekoliko meseci, pa smo iznajmili bicikl za njega”, rekla je majka Hilda Vliegenthart. Rekao je “voleo bih da posetim Anuk nekad”. Mislila sam da je to odlična ideja, pa sam mu kupila polovan bicikl. Neko vreme smo išli na posao zajedno. Posetili smo gotovo svakog sladoledžiju usput.” Prošlog četvrtka krenuli su u avanturu. Majka Hilda isplanirala je rutu koristeći dugoprugaške biciklističke staze. Svaki dan su vozili oko 40 kilometara, a uveče su se odmarali.

Teški trenuci

Bicikliranje je proteklo glatko. “Tobias je morao da popravlja lanac pet puta. Prilikom jedne probne vožnje, jedan ljubazni Nemac je to uradio i tada je posmatrao.” U toku putovanja Tobias je uvek imao veći cilj na umu, naročito prilikom izazovnih trenutaka.” Često bi pričao o svojoj simpatiji i govorio bi, “Anouk će znati da sam ovo uradio zbog nje”, govorila je Hilda ponosno.

Srce

Početak rute je u mestu Breda, a zatim su sledili Gorinchem, Den Bosch, Oss, Nijmegen i Doesburg. Za majku je putovanje imalo miris nostalgije. “Nekada sam živela ili radila u tim mestima. Lepo je posetiti ih opet”, rekla je Hilda. Tobias je poslao poruku ocu pre dolaska da ukoliko želi može da napravi finiš liniju. Anouk ga je sačekala sa balonima i nacrtala je srce kredom na trotoaru.

Hilda i Tobias i dalje slave avanturu u Achterhoeku. Hilda se osvrće na putovanje sa svojim sinom: “Veoma je posebno uraditi ovako nešto sa detetom. Ukoliko hoće, vozićemo se nazad. U svakom slučaju možemo da se vratimo vozom”.

Izvor: http://www.ad.nl
Foto: Hilda Vliegenthart

Slične vesti

categoryNovosti categoryNovosti categoryNovosti

10 godina Novosadske Kritične mase

27.04.2022.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Svi vi koji činite Kritičnu masu, da li možete da verujete da je od prve novosadske KM prošlo tačno 10 godina!? Vreme brzo leti kada se zabavljate i borite za…

tag kritična masa
Saznaj više

Od 12 sati danas otvorene prijave za dodelu podsticaja za bicikle

25.06.2021.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

Spremite se! Poslednje pripreme su u toku – poslednjeg petka u mesecu u 12 časova, otvorićemo prijave za dodelu podsticaja za kupovinu bicikala. Prijave su elektronske i građane mogu da se prijave putem…

tag subvencije
Saznaj više

Šesta sednica RG za biciklizam: rent-a-bike, parkinzi, ivičnjaci

09.01.2018.
Autor: Novosadska Biciklistička Inicijativa

U prostorijama Gradske uprave za saobraćaj i puteve 15. maja održana je šesta sednica gradske Radne grupe za biciklizam. Na sednici je bilo reči o gradskom sistemu iznajmljivanja bicikala i…

tag radna grupa
Saznaj više